social images
@haslinda_uliulibakers

haslinda sarip

haslinda_uliulibakers

#sayaisteridia #ibuanaklima #sayabakers #sayadistributorkangenwater

"Ibu... betul ea ibu paling sayang anak yang paling kecik?" . . Ish... sapalah yang cakap macam tu kat hero hensem ibu ni? 😑 Ibu sayang semua anak2 ibu tak kira la anak yang no berapa. 9 bulan dalam perut, bawak ke hulu ke hilir, lembek muntah sampai tinggal 30kg lebih je, keluar masuk hospital, drip berbotol botol, sampai ibu berhenti kerja pun ada. Hilang akal kalau tak sayang tau! . . #fam #ibuanaklima #love #akidmuqri
18
0
Special request telur mata goyang. Tapi 1 je yang jadi πŸ˜‚
.
.
Assalamualaikum & selamat pagi!
.
.
#tapau #bekal #bento #mealbox #MasakDanMakan #KelabBekalBentoMalaysia #ibuanaklima
10
2
Masa pakai baju sekolah pagi tadi, Akid terjengah2 ibu isi apa dalam bekal dia. Rupanya lepas tu senyap2 dia sendiri cedok mi kering goreng ni masuk mangkuk.. makan. Lepas tu Fakhirah pun ambik masuk pinggan makanπŸ˜‚
.
.
Selera sangat rupanya. Biasanya pagi2 nak suruh habiskan air 1 cawan pun susah.
.
.
#tapau #bekal #bento #mealbox #MasakDanMakan #KelabBekalBentoMalaysia #ibuanaklima
Masa pakai baju sekolah pagi tadi, Akid terjengah2 ibu isi apa dalam bekal dia. Rupanya lepas tu senyap2 dia sendiri cedok mi kering goreng ni masuk mangkuk.. makan. Lepas tu Fakhirah pun ambik masuk pinggan makanπŸ˜‚ . . Selera sangat rupanya. Biasanya pagi2 nak suruh habiskan air 1 cawan pun susah. . . #kelabbekalbentomalaysia #bento #tapau #masakdanmakan #mealbox #bekal #ibuanaklima
14
0
Alhamdulillah rezeki hari ni. Perut dah kenyang.. cuaca sejuk macam kat london.. jangan nak jadi
Alhamdulillah rezeki hari ni. Perut dah kenyang.. cuaca sejuk macam kat london.. jangan nak jadi "anaconda" πŸ˜‚ . . Ayam kampung masak lemak cili api + ikan keli berlado + sayur kailan ikan masin + sambal tempoyak mentah. . . #ibuanaklima #jommakan #lunch #masakdanmakan
15
3
Fakhirah : Ibu.. kita boleh ke pakai baju cina?
Ibu : Boleh. Nak pakai ke?
Fakhirah : Nak!
Ibu : 🀀 Pakai nak pegi mana?
Fakhirah : Saje pakai kat rumah.
.
.
Kan dah kata. Memang macam2 yang sorang ni.
.
.
#DhiaFakhirah 
#ibuanaklima
Fakhirah : Ibu.. kita boleh ke pakai baju cina? Ibu : Boleh. Nak pakai ke? Fakhirah : Nak! Ibu : 🀀 Pakai nak pegi mana? Fakhirah : Saje pakai kat rumah. . . Kan dah kata. Memang macam2 yang sorang ni. . . #ibuanaklima #dhiafakhirah
11
1
Apa serabut sangat ko ni nak? 🀣
.
.
#ibuanaklima
12
0
Hujan.. sejuk.. perut cepat lapar. Moh le kita makan.
.
.
Ikan siakap masam manis + sayur sawi goreng + sambal belacan.
.
.
#MasakDanMakan #JomMakan #lunch #ibuanaklima
11
1
Sepanjang minggu ni, Akid masih belum berjaya bawak balik bekas bekal dia dalam keadaan sempurna. Nampaknya nak kena beli lagi bekas untuk minggu depan πŸ˜…
.
.
Assalamualaikum dan selamat pagi!
.
.
#tapau #bekal #bento #mealbox #MasakDanMakan #KelabBekalBentoMalaysia #ibuanaklima
13
1
New machine owner, tuan punya mesin K8 yang baru kami install malam tadi... Stephanie, cikgu yoga dan suami beliau John.
.
.
#ChangeYourWaterChangeYourLife 
#KembaliKepadaAsal 
#KangenWater
#ensuami 
#ibuanaklima
16
0
Tq ayah sebab mudahkan ibu pagi ni 😊
.
.
Assalamualaikum & selamat pagi!
.
.
#tapau #bekal #bento #mealbox #KelabBekalBentoMalaysia #ibuanaklima
13
2
1st time install mesin K8. Berpoloh poloh ai dan en suami hehe. Mereka yang faham dan tahu kelebihan air kangen, kalau dapat mesin K8 ni kat rumah macam dapat
21
0
Semua pakat post gambar anak sulong, buat ibu rindu kat anak sulong ibu ni ❀
.
.
Semoga ALLAH sentiasa menjaga dia untuk kami. Aamiin..
.
.
#love
#fam
#DhiaNabihah
#ibuanaklima
Semua pakat post gambar anak sulong, buat ibu rindu kat anak sulong ibu ni ❀ . . Semoga ALLAH sentiasa menjaga dia untuk kami. Aamiin.. . . #fam #ibuanaklima #love #dhianabihah
15
0
Tomyam ayam + sambal tumis sotong + kacang panjang goreng.
.
.
Selamat tengahari!
.
.
#MasakDanMakan 
#JomMakan 
#lunch 
#ibuanaklima
11
0
Tiba2 ibu gigih menggulung telur dadar. Selalunya taram semacam je πŸ˜‚
.
.
Assalamualaikum & selamat pagi!
.
.
#tapau #bekal #bento #KelabBekalBentoMalaysia #MasakDanMakan 
#ibuanaklima
12
0
Ayam masak merah ni favourite Fakhirah. Harap dia tak mintak suruh buat bekal esok πŸ˜…
.
.
Ayam masak merah + sayur kangkung goreng belacan + telur dadar.
.
.
#MasakDanMakan 
#JomMakan 
#lunch 
#ibuanaklima
Ayam masak merah ni favourite Fakhirah. Harap dia tak mintak suruh buat bekal esok πŸ˜… . . Ayam masak merah + sayur kangkung goreng belacan + telur dadar. . . #ibuanaklima #jommakan #lunch #masakdanmakan
11
0
Nasi goreng + roti dengan chocolate spread gardenia. Kena beli banyak2 bekas macam ni. Kalau tak hilang... pecah. Akid.. akid.. πŸ˜‚
.
.
#tapau #bekal #bento #MasakDanMakan #KelabBekalBentoMalaysia
#ibuanaklima
9
2
Nak pinjam tak? 20 sen 😜
.
.
#love 
#fam
#UmarMuqri 
#ibuanaklima
9
0
Paprik udang bersayur + sayur kailan ikan masin + hati & pedal ayam masak kicap.
.
.
Awal masak hari ni sebab ada hal sikit tengahari nanti. Isi perut ayam tu bukan untuk anak2 makan ya. Tak bagus... tak bagus!
.
.
#MasakDanMakan 
#JomMakan 
#lunch 
#ibuanaklima
Paprik udang bersayur + sayur kailan ikan masin + hati & pedal ayam masak kicap. . . Awal masak hari ni sebab ada hal sikit tengahari nanti. Isi perut ayam tu bukan untuk anak2 makan ya. Tak bagus... tak bagus! . . #ibuanaklima #jommakan #lunch #masakdanmakan
12
0
Jangan la serius sangat, ROBOCAR POLI je pun. Senyum sikit πŸ˜‚
.
.
Assalamualaikum & selamat pagi!
.
.
#love 
#fam
#DhiaMarissa 
#ibuanaklima
17
0
Badan tu senget la Umar. Tangan nak jugak buat ✌
.
.
#love 
#fam
#UmarMuqri 
#ibuanaklima
10
0
Ayam kampung masak lemak cili api + terung goreng + tauhu sumbat.
.
.
#MasakDanMakan 
#JomMakan 
#lunch 
#ibuanaklima
11
0
Yeay! Fakhirah dapat kad
9
0
Sambal udang + labu masak lemak kuning + telur dadar + ikan masin hidup segan πŸ˜…
.
.
Alhamdulillah jumaat pertama 2018.
.
.
#MasakDanMakan 
#JomMakan 
#lunch 
#ibuanaklima
12
0
Hari ni Fakhirah mintak nak bawak bekal nasi. Nak bagi kawan dia rasa sambal tempoyak katanya. Nasib la nak nanti kalau tangan berbau tempoyak sampai ke petang πŸ˜…. .
.
#tapau #bekal #bento #mealbox #KelabBekalBentoMalaysia #MasakDanMakan 
#ibuanaklima
16
7
❀ Resepi Memikat Isteri ❀
======================
.
.
Yang paling utama kena ada Mesin Kangen di dapur. Barulah makanan yang dimasak bersih, selamat, sihat dan sedap 😍
.
.
Dalam gambar : Mesin Kangen Leveluk SD501 Platinum.
.
.
#ResepiMemikatIsteri
#ChangeYourWaterChangeYourLife 
#KembaliKepadaAsal 
#KangenWater
#ibuanaklima
11
0
Alhamdulillah kenyang 😍
.
.
Ikan selar goreng + sambal tempoyak nek mah + labu jepun masak lemak pecah telur.
.
.
#MasakDanMakan 
#JomMakan 
#lunch 
#ibuanaklima
12
4
Hari pertama sekolah, Akid hilang botol air. Hari kedua sekolah, Akid hilang tupperware bekal. Sebab tu hari ni ibu isi dalam container plastik biasa je πŸ˜‚. Harap2 hari ketiga ni takde apa yang hilang dan ibu dah assign angah cari balik botol dengan tupperware yang hilang tu. Nasib ada angah hehehe.
.
.
Roti tampal telur dengan cheese. Ada extra roti jugak sebab walaupun dah bawak bekal Akid tetap lapar 🀦
.
.
#tapau #bekal #bento #mealbox #MasakDanMakan #KelabBekalBentoMalaysia
#ibuanaklima
Hari pertama sekolah, Akid hilang botol air. Hari kedua sekolah, Akid hilang tupperware bekal. Sebab tu hari ni ibu isi dalam container plastik biasa je πŸ˜‚. Harap2 hari ketiga ni takde apa yang hilang dan ibu dah assign angah cari balik botol dengan tupperware yang hilang tu. Nasib ada angah hehehe. . . Roti tampal telur dengan cheese. Ada extra roti jugak sebab walaupun dah bawak bekal Akid tetap lapar 🀦 . . #kelabbekalbentomalaysia #bento #tapau #masakdanmakan #mealbox #bekal #ibuanaklima
16
2
Salah perkiraan harini. Dah siap masak baru perasan semua lauk kering. Ni kalau makan orang jawa kata
Salah perkiraan harini. Dah siap masak baru perasan semua lauk kering. Ni kalau makan orang jawa kata "seret". . . Ayam masak kicap + sambal tak berapa nak jawa πŸ˜… + telur dadar. . . #ibuanaklima #jommakan #lunch #masakdanmakan
13
0
Bila Fakhirah tanya,
19
0
Haritu en suami ai ada tag 1 post kat fb pasal disiplin menabung RM20, RM10, RM5 & RM1. Rasa nak cuba yang RM1 satu hari kat anak2. Kita tengok berapa hari boleh bertahan. .
.
#love 
#fam
#AkidMuqri 
#DhiaMarissa 
#ibuanaklima
Haritu en suami ai ada tag 1 post kat fb pasal disiplin menabung RM20, RM10, RM5 & RM1. Rasa nak cuba yang RM1 satu hari kat anak2. Kita tengok berapa hari boleh bertahan. . . #fam #akidmuqri #love #dhiamarissa #ibuanaklima
19
0
Loading...